Glas används för att servera drycker som vatten, vin eller juice, medan skålar är idealiska för mat som soppor, sallader och desserter.
Glas och skålar finns i material som glas, plast, porslin och rostfritt stål, med olika användningsområden och designstilar.
De flesta glas och skålar i glas och porslin är diskmaskinssäkra, men kontrollera märkningen. Handdisk rekommenderas för känsliga eller dekorerade produkter.
Ja, glas och skålar finns i en mängd storlekar för olika behov, från små dessertskålar till stora salladsskålar och från vinglas till vattenglas.
Endast mikrovågssäkra material, som porslin och vissa glas, bör användas i mikrovågsugnen. Undvik metall och vissa plastmaterial.
Hantera glas med försiktighet, undvik stapling av tunna glas och använd mjuka diskborstar för rengöring.
Ja, särskilt plastvarianter och robusta glas är lämpliga för utomhusbruk, där risken för att tappa dem är större.